Aljaška so zázvorom a marhuľami
2
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
100
g
práškový cukor
15
g
mandľové lupienky
2
ks
vaječný bielok
4
PL
pomarančová šťava
6
ks
sušená marhuľa
1
ks
jablko
2
PL
zázvorové víno
2
plátky
zázvorový koláč
postup
1.
Plátky zázvorového koláča dáme na taniere a polejeme zázvorovým vínom alebo rumom.
2.
Z jabĺk odstránime jadrovníky, pokrájame na plátky a dáme do menšieho hrnca. Pridáme pokrájané marhule a pomarančovú šťavu alebo vodu a podusíme na malom plameni približne 5 minút do mäkka.
3.
Do ovocia primiešame mandle a zmes navŕšime do tvaru na namočený koláč.
4.
Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a za stáleho šľahania postupne pridávame cukor. Sneh musí byť tuhý.
5.
Sneh nanesieme na ovocie a koláč. Dáme ho do predhriatej rúry a budme piecť pri teplote 200°C približne 4 až 5 minút do zlatohneda. Servírujeme horúce.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.