Pridať recept

Aljaška so zázvorom a marhuľami

2
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
práškový cukor
15 g
mandľové lupienky
2 ks
vaječný bielok
4 PL
pomarančová šťava
6 ks
sušená marhuľa
1 ks
jablko
2 PL
zázvorové víno
2 plátky
zázvorový koláč

postup

1.
Plátky zázvorového koláča dáme na taniere a polejeme zázvorovým vínom alebo rumom.
 
2.
Z jabĺk odstránime jadrovníky, pokrájame na plátky a dáme do menšieho hrnca. Pridáme pokrájané marhule a pomarančovú šťavu alebo vodu a podusíme na malom plameni približne 5 minút do mäkka.
3.
Do ovocia primiešame mandle a zmes navŕšime do tvaru na namočený koláč.
4.
Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a za stáleho šľahania postupne pridávame cukor. Sneh musí byť tuhý.
5.
Sneh nanesieme na ovocie a koláč. Dáme ho do predhriatej rúry a budme piecť pri teplote 200°C približne 4 až 5 minút do zlatohneda. Servírujeme horúce.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať