Grécky šalát s dressingom
4
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
feta syr
1
ks
hlávkový šalát
1/2
ks
šalátová uhorka
350
g
cherry paradajky
1
ks
šalotka
1
balíček
čierne olivy
300
g
kuracie mäso grilované
4
PL
extra panenský olivový olej
1
PL
tahini
1
PL
citrónová šťava
4
stonky
petržlenová vňať
postup
1.
Syr feta vyberieme z obalu, necháme ho odvapkať a položíme ho do malej misky so studenou vodou. Máčame ho asi 10 minút, aby sa zbytočná soľ zo syra vyparila.
2.
Šalát umyjeme, necháme odkvapkať a natrháme na menšie kúsky. Na ne dáme uhorku, paradajky a kolieska šalotky. Posypeme olivami a na kocky nakrájaným kuracím mäsom.
3.
Syr necháme odkvapkať, rozmrvíme ho a posypeme ním šalát. Potom ho prelejeme dresingom a nasypeme zvyšok syra. Podávame v izbovej teplote.
4.
Dressing: V miske zmiešame olej, tahini, citrónovú šťavu, mleté čierne korenie a trochu petržlenovej vňate.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.