Pomarančový koláč s mandľami
8
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
125
g
práškový cukor
125
g
mleté mandle
25
g
mandľové lupienky
25
g
múka
1
balíček
kypriaci prášok
4
ks
vajce
2
KL
práškový cukor
2
ks
pomaranč
1
ks
citrón
2
dl
nízkotučná smotana
1
KL
škorica
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Použijeme tortovú formu s priemerom 18 cm a vymastíme ju.
2.
S cukrom vyšľaháme žĺtky do hustej peny. Premiešame s polovicou pomarančovej kôry a celým množstvom citrónovej kôry.
3.
Šťavu z pomarančov a citróna zmiešame spolu s mandľami a pridáme k žĺtkom. Táto zmes by mala byť pomerne riedka, pridáme múku spolu s kypriacim práškom.
4.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho primiešame do žĺtkovej zmesi. Túto zmes nalejeme do tortovej formy a budeme piecť pri teplote 180°C približne 35 až 40 minút. Teda,kým zmes nebude pružná a zlatistá. Necháme vychladnúť 10 minút vo forme a potom ho vyklopíme.
5.
Vyšľaháme zo smotany tuhú šľahačku, ktorú zmiešame so zvyšnou pomarančovou kôrou, škoricou a cukrom.
6.
Ako náhle koláč vychladne, posypeme ho mandľami, poprášime cukrom a servírujeme s vyšľahanou šľahačkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.