Pridať recept

Pomarančový koláč s mandľami

8
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

125 g
práškový cukor
125 g
mleté mandle
25 g
mandľové lupienky
25 g
múka
1 balíček
kypriaci prášok
4 ks
vajce
2 KL
práškový cukor
2 ks
pomaranč
1 ks
citrón
2 dl
nízkotučná smotana
1 KL
škorica
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Použijeme tortovú formu s priemerom 18 cm a vymastíme ju.
 
2.
S cukrom vyšľaháme žĺtky do hustej peny. Premiešame s polovicou pomarančovej kôry a celým množstvom citrónovej kôry.
3.
Šťavu z pomarančov a citróna zmiešame spolu s mandľami a pridáme k žĺtkom. Táto zmes by mala byť pomerne riedka, pridáme múku spolu s kypriacim práškom.
4.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho primiešame do žĺtkovej zmesi. Túto zmes nalejeme do tortovej formy a budeme piecť pri teplote 180°C približne 35 až 40 minút. Teda,kým zmes nebude pružná a zlatistá. Necháme vychladnúť 10 minút vo forme a potom ho vyklopíme.
5.
Vyšľaháme zo smotany tuhú šľahačku, ktorú zmiešame so zvyšnou pomarančovou kôrou, škoricou a cukrom.
6.
Ako náhle koláč vychladne, posypeme ho mandľami, poprášime cukrom a servírujeme s vyšľahanou šľahačkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať