Slivkové gule so strúhankou
4
porcie
84
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
hrubá múka
1
ks
vajce
1
KL
soľ
800
g
uvarené zemiaky
45
ks
slivky
postup
1.
Najskôr si opražíme strúhanku dozlatista na panvičke a pridáme práškový cukor podľa chuti.
Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ich ošúpeme, necháme chvíľu ešte odstáť a ručne ich nastrúhame na stredne veľké slížiky.
2.
Na pomúčenej doske zapracujeme do zemiakov vajíčko, soľ, aj múku až nám vznikne pekné cesto, z ktorého si odkrajujeme malé kúsky, aby sme následne mohli v nich obaliť slivky. Hotovú slivkovú gulu ešte zľahka pomúčime a dáme povariť do predom pripraveného hrnca s vriacou vodou.
3.
Keď gule vyplávajú samé na povrch vriacej vody, povaríme ich ešte cca 1-2 minútky. Potom ich zľahka pogúľame v strúhanke a ukladáme rad za radom do misy z jenského skla ( alebo do hocičoho iného čo uznáte za vhodné).
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.