Pridať recept

Slivkové gule so strúhankou

ingrediencie

300 g
hrubá múka
1 ks
vajce
1 KL
soľ
800 g
uvarené zemiaky
45 ks
slivky

postup

1.
Najskôr si opražíme strúhanku dozlatista na panvičke a pridáme práškový cukor podľa chuti. Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ich ošúpeme, necháme chvíľu ešte odstáť a ručne ich nastrúhame na stredne veľké slížiky.
 
2.
Na pomúčenej doske zapracujeme do zemiakov vajíčko, soľ, aj múku až nám vznikne pekné cesto, z ktorého si odkrajujeme malé kúsky, aby sme následne mohli v nich obaliť slivky. Hotovú slivkovú gulu ešte zľahka pomúčime a dáme povariť do predom pripraveného hrnca s vriacou vodou.
3.
Keď gule vyplávajú samé na povrch vriacej vody, povaríme ich ešte cca 1-2 minútky. Potom ich zľahka pogúľame v strúhanke a ukladáme rad za radom do misy z jenského skla ( alebo do hocičoho iného čo uznáte za vhodné).
4.
Podávame poliate roztopeným maslom a posypané opraženou strúhankou.
Slivkové gule so strúhankou
Slivkové gule so strúhankou
Zdroj: SiMa_141
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Tradičné slané jedlá zo zemiakového cesta
Lokše, knedličky, perky či gruľlovníky Milujeme všetci!
Slivkové guľky
Najlepšie slivkové pochúťky: Kysnutý koláč, tvarohové knedličky a poctivý lekvár
Slivky nás inšpirujú k rôznym dobrotám. Ale tri z nich stoja nad ostatnými a ich príprava sa stala...
Jablkové guľky s orieškami a škoricou
Výborné jablkové guľky s dvojakou posýpkou: Neodolateľná maškrta
Aromatická odpoveď jesene na populárne, typicky letné, jahodové guľky.
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...