Pekinské hovädzie na studeno
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
hovädzie mäso
2
šálky
hovädzí vývar
1
ks
celý zázvor
2
ks
badián
5
štipiek
celé čierne korenie
1
ks
cibuľa
1
PL
biele víno
trochu
cukor
trochu
soľ
1/2
KL
solamyl
1/2
PL
voda
postup
1.
Mäso prekrojíme pozdĺž vláken na dva kusy a vložíme do vriaceho vývaru. Pridáme celý zázvor, hviezdičky badiánu, celé čierne korenie, cibuľu pokrájanú na plátky, víno a cukor, podľa chuti osolíme a pomaly uvaríme do mäkka.
2.
Uvarené mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Vývar zahustíme Solamylom rozmiešaným vo vode, trocha povaríme a precedíme. Vychladnuté mäso pokrájame na plátky, upravíme na misu, polejeme vychladnutou omáčkou a ozdobíme zeleninou.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.