Pridať recept

Panforte di Siena

12
porcií
85
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

125 g
lieskové oriešky
125 g
lúpané mandle
175 g
med
125 g
práškový cukor
60 g
hladká múka
60 g
ananás
60 g
sušené marhule
90 g
citrónová kôra
pomarančová kôra
2 KL
mletá škorica
2 PL
kakaový prášok
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Do hneda upražíme mandle na grile a dáme ich do misky.
 
2.
Pražíme lieskové oriešky, až kým šupka nezačne praskať. Nasypeme ich do utierky a trením ich zbavíme šupky. Nakrájame oriešky na hrubo a pridáme ich k mandliam spolu s nasekanou citrónovou a pomarančovou kôrou.
3.
Ananás obalený v cukre a marhule nakrájame na jemno, pridáme ich do orieškov s citrusovou kôrou a dôkladne premiešame.
4.
Múku zmiešame s kakaom, škoricou a pridáme do zmesi orieškov. Dobre premiešame.
5.
Do tortovej formy vložíme papier na pečenie.
6.
Med a cukor dáme do hrnca a zohrievame, až kým sa cukor nerozpustí. Povaríme zľahka 5 minút, až kým zmes nezhustne a nezačne byť tmavohnedá. Rýchlo ju primiešame k orieškom a dobre premiešame. Hmotu dáme do tortovej formy a povrch uhladíme lyžicou.
7.
Koláč pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 150°C asi jednu hodinu. Potom koláč vytiahneme, necháme ho vychladnúť a vytiahneme z formy. Opatrne odstránime papier na pečenie. Tesne pred servírovaním koláč husto posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať