Čerstvý hovädzí vývar
nízka
náročnosť
ingrediencie
2,25
litre
voda
2
ks
bobkový list
2
ks
mrkva
1
ks
pór
2
ks
zeler
2
ks
cibuľa
6
ks
klinčeky
500
g
hovädzia kosť
postup
1.
Použijeme nasekané kosti a najlepšie aj s kúskami hovädzieho mäsa. Dáme ich na pekáč a pečieme vo vyhriatej rúre 30 až 50 minút pri teplote 230°C, teda až kým nezhnednú.
2.
Kosti potom vložíme do veľkého hrnca a pridáme pokrájanú zeleninu, cibule do ktorých sme napichali klinčeky a primiešame aj zvyšné ingrediencie. Privedieme k varu a odstraňujeme prípadnú penu, ktorá sa pri varení pripraví.
3.
Prikrývkou prikryjeme hrniec a budeme ich dusiť na miernom ohni asi 3 až 4 hodiny. Precedíme vývar a necháme ho vychladnúť. Odstránime prípadný tuk z povrchu a vložíme vývar do chladničky. Ak ho skladujeme dlhšie ako deň, je potrebné ho každý deň prevariť, nechať rýchlo vychladnúť a opäť ho vložím do chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.