Chutné zapečené zemiaky
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
kg
zemiaky
12
ks
uvarené vajce natvrdo
800
g
mäkká saláma
3
tégliky
kyslá smotana
1
téglik
sladká smotana
mleté čierne korenie
soľ
postup
1.
Zemiaky ošúpeme a pokrájame na plátky. Vajcia posekáme nadrobno, salámu pokrájame na kocky.
2.
Kyslú smotanu zmiešame so sladkou. Do zapekacej misy na spodok poukladáme zemiaky a osolíme ich. Na ne dáme salámu, vajcia a polejeme časťou smotany. Potom zase poukladáme zemiaky, okoreníme. Na zemiaky znova dáme salámu, vajcia a zalejeme smotanou.
3.
Posledná vrstva sú zemiaky, na ktoré vylejeme zvyšnú smotanu. Dáme piecť do rúry na 20 minút pri 250 °C. Upečené zemiaky posypeme olivami a posekanou mladou cibuľkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.