Pridať recept

Karfiolový nákyp so šampiňónmi

ingrediencie

600 g
karfiol
400 g
šampiňóny
4 ks
rožok
2 dl
egalizované mlieko
4 ks
vajce
5 g
maslo
8 g
strúhanka
trochu
voda
trochu
soľ

postup

1.
Karfiol očistíme a vložíme ho na 10 minút do studenej osolenej vody, aby z neho vyšiel hmyz, vodu zlejeme a v novej osolenej vode uvaríme takmer do mäkka. Uvarený karfiol rozoberieme na ružičky. Očistené surové huby udusíme s troškou vody, sterilizované pokrájame na tenké plátky bez dusenia.
 
2.
Rožky pokrájame, namočíme do mlieka, pridáme vymiešané žĺtky, karfiol, huby, sneh z bielkov a všetko zmiešame. Nádobu na pečenie potrieme maslom, posypeme strúhankou a naplníme pripravenou masou. Zapečieme v horúcej rúre. Podávame s malou dávkou zemiakov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.