Pridať recept

Opitý izidor

ingrediencie

4 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
200 g
hladká múka
1 ks
prášok do pečiva
2 PL
kakao
10 PL
voda
ríbezľový džem
čokoláda na varenie
Cera
200 g
kryštálový cukor
3 PL
kakao
250 g
maslo
200 g
mleté orechy
4 PL
práškový cukor
1 dl
rum

postup

1.

Žĺtky vymiešať s cukrom na penu, pridať vodu, preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Vyšľahať bielka a vmiešať do cesta. 

 
2.

Na plech dáme papier na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme na 180°C keď sa cesto zdvihne teplotu dáme na 150°C.

3.

Maslová plnka: Nad parou vyšľahať celé vajcia s cukrom a kakaom do zhustnutia, asi tak 10 minút. Do vychladnutého všľahať jedno celé maslo.

4.

Orechová plnka: Pomleté orechy zmiešame s cukrom a rumom.

5.

Na upečený korpus natrieme vrstvu ríbezľového lekváru, na to orechovú plnku a nakoniec maslovú plnku. Necháme stuhnúť a polejeme čokoládovou polevou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
kayakaya1
3.4.2021 05:14 | |
+20 -6
Tie ingrediencie nie su vsetky uvedene. Cera ide do polevy, takze chyba maslo do plnky a aj pocet vajicok, ktore idu do plnky. Takze recept k nicomu..
Anonymný nick
21.12.2020 15:03 | |
+13 -27
Som úplne sklamaná s tohto receptu , ktorý nieje vôbec napísaný tak ako ma byt celu piškótu som pokazila skrz zlého receptu .... neodporúčam!
zuzanka558
13.12.2015 14:59 | |
+532 -74
Do maslovej plnky ide koľko vajec prosím vas,napísané sú 4 ale tie idú do cesta..