Pridať recept

Zapekaný zeler so šunkou

ingrediencie

500 g
zeler
200 g
šunka
3 ks
vajce
trochu
soľ
trochu
korenie
2 PL
strúhanka
80 g
maslo
1/2 ks
citrón
trochu
petržlenová vňať

postup

1.
Olúpané zelery uvaríme v slanej vode do polomäkka. Studené rozkrájame na tenšie plátky. Šunku pokrájame na kocky, spojíme so surovými vajcami, pridáme trochu korenia a strúhanky aby vzniklo husté cestíčko.
 
2.
Touto zmesou potierame plátky zeleru, narovnáme ju do ohňovzdornej misy vymazanej maslom. Na povrch každého plátku dáme malý kúsok masla a zapečieme v trúbe. Potom plátky ozdobíme petržlenovou vňaťou alebo koliečkami uhoriek a podávame s pečivom ako výbornú večeru.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Zapekané cestoviny
12 vecí, ktorým sa vyhnúť pri zapekaní a 12 overených receptov na zapekané dobroty
Máte radi zapekané jedlá, ale stále sa vám nedaria tak, ako ich poznáte z reštaurácie či od rodičov? Hoci...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...