Zapekaný zeler so šunkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
zeler
200
g
šunka
3
ks
vajce
trochu
soľ
trochu
korenie
2
PL
strúhanka
80
g
maslo
1/2
ks
citrón
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Olúpané zelery uvaríme v slanej vode do polomäkka. Studené rozkrájame na tenšie plátky. Šunku pokrájame na kocky, spojíme so surovými vajcami, pridáme trochu korenia a strúhanky aby vzniklo husté cestíčko.
2.
Touto zmesou potierame plátky zeleru, narovnáme ju do ohňovzdornej misy vymazanej maslom. Na povrch každého plátku dáme malý kúsok masla a zapečieme v trúbe. Potom plátky ozdobíme petržlenovou vňaťou alebo koliečkami uhoriek a podávame s pečivom ako výbornú večeru.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.