Hanácke tvarohové noky
nízka
náročnosť
ingrediencie
70
g
maslo
hrnčekov
soľ
400
g
tvaroh
3
ks
vajce
1/3
liter
mlieko
trochu
hrubá múka
trochu
perníkové korenie
postup
Maslo miešame s tvarohom, vmiešame celé vajce, soľ, mlieko a toľko múky, aby cesto bolo redšie než ako na husacie knedlíčky. Množstvo múky závisí na tom, ako riedky je tvaroh. Cesto dobre vypracujeme a potom z neho vykrajujeme noky, povaríme ich vo vode asi 10 minút. Jeden rozkrojíme, aby sme zistili, či je pripravený. Odcedené noky posypeme strúhaným perníkom a pokvapkáme maslom.
Podobné recepty
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.