Jarná čokoládová torta
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
200
g
práškový cukor
5
PL
voda
200
g
polohrubá múka
1
PL
kypriaci prášok do pečiva
čokoládová poleva
cukrová poleva
čokoláda
Čokoládový krém
250
ml
mlieko
60
g
práškový cukor
1
ks
kakaový puding
1
cl
kakao
200
g
maslo
postup
1.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh do ktorého pridáme polovičnú dávku práškového cukru. Druhú časť pridáme ku žĺtkom a vyšľaháme ich do peny. Potom k nim pridáme teplú vodu a ešte chvíľu šľaháme. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a vyšľahaný sneh. Pripravíme si obdĺžnikovú formu alebo plech s vyšším okrajom vystlaný papierom na pečenie a naň rozotrieme cesto. Povrch uhladíme a vložíme takto do rúry. Pečieme asi 40-52 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť. Vyklopíme ho a strhneme z neho papier na pečenie. Na povrch torty natrieme časť krému a necháme stuhnúť v chladničke. Potom celú tortu natrieme čokoládovou polevou a z cukrovej polevy vytvoríme motív bahniatka alebo jarných kvetov. Nakoniec tortu posypeme strúhanou čokoládou.
2.
Príprava krému:Z cukru, mlieka, pudingového prášku a kakaa uvaríme puding za občasného miešania. Potom necháme vychladnúť. Do pudingu pridáme kocky mäkkého masla a vyšľaháme krém.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.