Pridať recept

Mäkké medovníčky

ingrediencie

800 g
hladká múka
4 ks
vajce
400 g
práškový cukor
120 g
palmarín
4 PL
med
2 ks
slivkový lekvár
1 KL
škorica
1 KL
sóda bikarbóna

postup

Všetky ingrediencie zmiešame, necháme aspoň 12 hodín v sáčku v chladničke a potom po častiach vygúľame cesto na hrubku 3-4 mm a vykrajujeme. Pečieme na 170 stupňoch elektrickej rúry a hneď po vytiahnutí z rúry potrieme rozšľahaným vajíčkom. Medovníčky sú mäkké, lesklé a hlavne chutné. Posielam aj moje už aj vyzdobene.
Mäkké medovníčky
Mäkké medovníčky
Zdroj: dobruchut.sk
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
12.12.2014 21:29 | |
+6 -0
Mna by tiez velmi zaujimalo co to znamena 2 ks slivkovy lekvar. Co s nim? A kolko? Prosim autora receptu o odpoved. Vdaka :3
Anonymný nick
29.11.2013 12:41 | |
+2 -0
Tiez ma zaujima, co s tym lekvarom a ci su perniky mäkke, alebo su tvrde, lebo vo veätsine su tie perniky tvrde dakujem Anna (y)
k.niedelova
19.12.2013 22:50 | |
+6 -0
no a ja som asi ešte horšie na tom, lebo neviem, ako sa lekvár meria na ks? snaď na váhu alebo objem . Ved lekvár sa dá kupiť 2 decový aj pol litrový. Čo su to za dva kusy lekváru?
brouillard
23.11.2012 10:49 | |
+1 -0
ved toto ludia,ja nemam problem urobiť perníčky ale ako sa len robí ta zdobiaca zmes?? *503*