Zemiaky s klobáskou
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
200
g
slanina
200
g
klobása
3
ks
cibuľa
1
ks
pór
4
strúčiky
cesnaku
2
PL
maslo
mleté čierne korenie
soľ
rozmarín
vývar z údeného mäsa
postup
1.
Ošúpeme zemiaky a pokrájame ich. Nakrájame pór, cibuľu a pretlačíme cesnak a všetko speníme na rozohriatom masle. Zmiešame zemiaky s cibuľkovou zmesou, primiešame na kocky pokrájanú slaninu, kolieska slaniny, okoreníme, osolíme a ochutíme rozmarínom.
2.
Takto pripravenú zmes nanesieme na pekáč a zalejeme vývarom z mäsa a to tak, aby boli zemiaky ponorené. Rúru najskôr predhrejeme na 200°C a budeme ich piecť trištvrte hodinu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.