Pridať recept

Bruselské plnené zemiaky

ingrediencie

8 ks
zemiaky

Plnka

200 g
tvrdý syr
200 g
prerastená slanina
1 KL
sardelová pasta
2 PL
maslo
1 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
mleté čierne korenie
majorán
soľ

postup

1.
Zemiaky dôkladne umyjeme, prekrojíme na polovicu a vydlabeme vnútro, po okraji necháme ešte 5 mm dužiny zo zemiakov.
 
2.
Cibuľu nadrobno pokrájame a speníme ju na 50 g vyškvarenej slaniny a masle. Pridáme aj zvyšok vnútra zemiakv a budeme ich dusiť približne štvrť hodinu. Osolíme, okoreníme a ochutíme nakrájaným majoránom. Primiešame 150 g nastrúhaného syra a prehrejeme spolu za stáleho miešania.
3.
Zemiaky, ktoré sú vydlabané potrieme sardelovou pastou, pretlačeným cesnakom a naplníme pripravenou zmesou. Zemiaky vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a budeme piecť približne pol hodinu.
4.
Na koniec ich posypeme zvyšným postrúhaným syrom, rozložíme plátky slaniny a pri nižšej teplote budeme zapekať štvrť hodinu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
zemiaky
Video: Najlepší trik na šúpanie varených zemiakov
Ešte nikdy nebolo šúpanie uvarených zemiakov tak jednoduché! Týmto skvelým trikom si ušetríte čas aj kopec...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...