Plnené zemiaky na francúzsky spôsob
nízka
náročnosť
ingrediencie
8
ks
zemiaky
Plnka
50
g
slanina
125
g
maslo
300
g
uvarené zemiaky v šupke
2
ks
uvarené vajce natvrdo
4
ks
šalotka
4
ks
reďkovka
2
PL
pažitka
mleté čierne korenie
soľ
postup
1.
Zemiaky dôkladne umyjeme, prekrojíme a vnútro vydlabeme. Vnútro zemiakov krátko povaríme.
2.
Ošúpeme zemiaky uvarené v šupke, nastrúhame ich a zmiešame s uvareným vnútrajškami zemiakov. Maslo, ktoré zmäklo zmiešame s pokrájanými vajcami a vmiešame aj pažítku. Zemiaky zmiešame s nadrobno pokrájanými reďkovkami, šalotkou, slaninou, vajcami s maslom a na koniec zmes osolíme a okoreníme.
3.
Zemiaky naplníme pripravenou plnkou a budeme ich piecť trištvrte hodinu v predhriatej rúre na 200°C.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.