Tvarohový závin
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/4
kg
múka polohrubá
soľ
1
KL
ocot
30
g
maslo
vlažná voda
Plnka
3/4
kg
tvaroh
200
g
práškový cukor
vanilkový cukor
2
ks
žĺtok
citrónová kôra
50
g
hrozienka
100
g
krupica
50
g
maslo
1
ks
vajce
postup
1.
Do múky pridáme roztopený tuk, vajce, soľ, ocot, vlažnú vodu a vypracujeme cesto. Vypracované cesto prikryjeme zohriatou nádobou a necháme 15 minút stáť.
2.
Na pomúčenom obruse vyťahujeme cesto do šírky a dĺžky, Okraje z vytiahnutého cesta opatrne odrežeme.
3.
Cesto posypeme krupicou a tvarohovou plnkou, pokropíme maslom a pomocou obrusu zvinieme.
4.
Stočený závin dáme na vymastený plech, potrieme maslom, v ktorom sme rozmiešali vajce, upečieme a nakrájame. Na koniec posypeme práškovým cukrom.
5.
Plnka: Tvaroh rozmiešame s cukrom, žĺtkami, postrúhanou citrónovou kôrou a hrozienkami.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.