Pridať recept

Zelerovo zemiaková polievka

ingrediencie

250 g
zemiaky
200 g
zeler
1 ks
cibuľa
1 ks
žĺtok
2 PL
hladká múka
1 PL
masť
1,2 litre
voda
200 ml
smotana
petržlenová vňať
soľ

postup

1.
Očistíme zeler a postrúhame ho nahrubo. Masť, prípadne olej zohrejeme v hrnci a dáme tu zeler, ktorý opražíme a poprašíme ho múkou a ešte chvíľku ho budeme restovať.
 
2.
Očistíme cibuľu a pokrájame ju nadrobno, následne ju pridáme k zeleru a podlejeme vodou a dobre premiešame. Osolíme a necháme variť polievku približne 20 minút.
3.
Ošúpeme zemiaky a pokrájame ich na kocky a tiež ich primiešame do polievky a prilejeme aj zvyšok vody. Ako náhle sú zemiaky mäkké, primiešame smotanu, ktorú sme vymiešali so žĺtkom. Tesne pred servírovaním posypeme petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky dokáže uvariť každý - alebo si to aspoň myslíte! Ale je veľa vecí, ktoré môžete robiť zle...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...