Pridať recept

Cukrárske piškóty

ingrediencie

180 g
polohrubá múka
180 g
krupicový cukor
40 g
práškový cukor
5 ks
vajce

postup

1.
Na hustú penu vyšľaháme tretinu cukru so žĺtkami. Bielky budeme šľahať za postupného pridávania kryštálového cukru. Keď sú obe zmesi vyšľahané spojíme ich a primiešame preosiatu múku.
 
2.
Cukrárske vrecko naplníme pripravenou zmesou a budeme striekať podlhovasté piškóty na papier na pečenie, ktorý je rozložený na plechu. Piškóty ešte jemne posypeme práškovým cukrom. Piškóty budeme piecť pri teplote 220°C približne 8 minút, ale pri pootvorených dvierkach rúry a to preto, aby mohla unikať para a piškóty tak na povrchu nepopraskajú. Následne ich budeme dopekať pri zavretých dvierkach pri teplote 180°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
aleana
13.12.2014 10:54 | |
+3 -1
@torticka to je tvoje foto tych piskot? Naozaj sa ti takto podarili podla tohoto receptu? Pytam sa preto lebo som uz vyskusala vela receptov na dlhe piskoty a este nikdy mi takto nevysli, stale vyzerali ako ploche placky s vyskou max. 5 mm...zacinam byt frustrovana zo skusania...