Pridať recept

Gnocchi s paradajkovo-parmezánovou omáčkou

Gnocchi s paradajkovo-parmezánovou omáčkou
Zdroj: dobruchut.sk

ingrediencie

400 g
zemiaky
soľ
100 g
hladká múka
100 g
pšeničná krupica
muškátový orech
hladká múka
krupica

Omáčka

1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
2 PL
olivový olej
400 g
paradajka
200 g
paradajkový pretlak
soľ
mleté čierne korenie
kryštálový cukor
50 g
rukola
100 g
parmezán

postup

1.
Umyté zemiaky varíme v osolenej vode 20 minút.
 
2.
Ošúpeme cibuľu a cesnak, najemno ich posekáme a osmažíme na oleji. Pridáme posekané paradajky a pretlak. Zalejeme 50 ml vody. Ochutíme a pri nízkej teplote varíme 30 minút.
3.
Zemiaky scedíme, necháme odpariť, ošúpeme a prelisujeme. Pridáme múku, krupicu, soľ, muškátový orech a vymiesime. Urobíme si z cesta valčeky, ktoré nakrájame na tenké kolieska. Z koliesok urobíme guľky a vidličkou ich povrúbkujeme. V osolenej vode ich 4 minúty povaríme kým nevyplávajú na povrch. Potom ich vyberáme dierkovou naberačkou.
4.
Rukolu umyjeme a jej lístky najemno pokrájame. Parmezán postrúhame. Gnocchi zmiešame s omáčkou, posypeme rukolou a syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tradičné zemiakové pochúťky ako od babičky
Tradičné zemiakové pochúťky tak, ako ich pripravovali naše staré mamy
Na zemiaky nedáme dopustiť! Sú totiž podstatou slovenskej kuchyne a základom mnohých tradičných pokrmov, bez...
Zemiakový šalát a jeho najlepšie verzie
Zemiakový šalát na tie najchutnejšie spôsoby! Tradičné i menej známe verzie, ktoré ohúria
Prinášame vám výber najchutnejších a mimoriadne obľúbených receptov na poctivý zemiakový šalát.
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...