Hovädzie na víne so slaninou
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
hovädzie stehno
olej
soľ
mleté čierne korenie
50
g
údená slanina
200
g
koreňová zelenina
2
dl
červené víno
2
ks
sterilizovaná uhorka
50
g
šunka
postup
1.
Mäso nakrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme. Mäso opražíme na rozohriatom oleji, potom ho vyberieme a do výpeku pridáme na kolieska nakrájanú zeleninu, podlejeme vínom, prikryjeme a dusíme. Zeleninu vyberieme a do šťavy pridáme mäso, na štvorčeky nakrájanú slaninu, nadrobno nakrájanú šunku a podlejeme vínom.
2.
Keď je mäso mäkké pridáme nadrobno nakrájanú uhorku a dusíme ešte domäkka. Podávame teplé so zeleninou oblohou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.