Pikantné zemiaky s karfiolom
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
zemiaky
250
g
karfiol
2
ks
ďumbier
200
g
kokosové mlieko
1
PL
olej
2
cl
kari
2
cl
paradajkový pretlak
200
ml
zeleninový vývar
soľ
mleté čierne korenie
1
cl
šťava z citróna
2
cl
maizena
postup
1.
Zeleninu očistíme. Zemiaky krájame na kocky, karfiol rozoberieme na ružičky a ďumbier nasekáme najemno. Na rozpálenom oleji osmažíme ďumbier, posypeme karí, krátko podusíme. Pridáme paradajkový pretlak, zemiaky a karfiol. Zalejeme mliekom a vývarom. Na miernom plameni varíme 20 minút domäkka. Napokon zahustíme, dochutíme a pridáme citrónovú šťavu.
2.
Servírujeme samotné alebo s pečeným mäsom. Môžeme posypať petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.