Cestoviny Tagliatee carbonara
2
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
strúčik
cesnaku
1
ks
šalotka
2
PL
suché biele víno
200
g
široké rezance
soľ
mleté čierne korenie
50
g
hydinová šunka
2
PL
smotana
2
ks
vajce
1
PL
nastrúhaný parmezán
1
PL
petržlenová vňať
postup
1.
Do hrnca dáme cesnak, najemno pokrájanú šalotku a biele víno. Varíme približne 3 minúty, dokým sa nám víno neodparí. V druhom hrnci dáme variť osolenú vodu a varíme rezance podľa návodu na obale.
2.
Kým sa nám varia rezance nakrájame si šunku na tenké rezančeky pridáme ju ku šalotke a jemne opekáme asi 2 minúty. Ďalej rozšľaháme v miske vajcia, smotanu, parmezán a petržlenovú vňať. Podľa chuti osolíme a pokoreníme.
3.
Scedíme cestoviny, ktoré dáme potom späť do kastróla a primiešame zmes šalotky so šunkou a minútku prehrievame. Neskôr vmiešame vajcia so smotanou. Všetko by malo zhustnúť do krémova.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.