Makové hrebienky
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
hrubá múka
150
g
zemiaky
1
ks
žĺtok
50
g
cukor
50
g
margarín
20
g
droždie
soľ
mlieko
Plnka
150
g
mak
150
g
práškový cukor
citrónová kôra
mletá škorica
voda
postup
1.
Do múky pridáme uvarené, olúpané a pretlačené zemiaky, žĺtok, droždie zmiešané s cukrom, vlažné mlieko, soľ, roztopený tuk a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
2.
Vykysnuté na pomúčenom lopári vyvaľkáme na hrúbku 1 cm, nakrájame na rovnaké obdĺžniky, naplníme plnkou,okraj potrieme rozšľahaným vajcom, preložíme a pritlačíme.
3.
Jednu stranu nakrojíme do tvaru hrebeňa, mierne prehneme a uložíme na vymastený plech. Necháme ešte nakysnúť.
4.
Potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme.
5.
Plnka: Cukor zalejeme 1 dl vody a dáme variť. Do vriaceho nasypeme pomletý mak a pridáme škoricu a postrúhanú citrónovú kôru. Za stáleho miešania podusíme do zhustnutia.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.