Pridať recept

Makové hrebienky

ingrediencie

400 g
hrubá múka
150 g
zemiaky
1 ks
žĺtok
50 g
cukor
50 g
margarín
20 g
droždie
soľ
mlieko

Plnka

150 g
mak
150 g
práškový cukor
citrónová kôra
mletá škorica
voda

postup

1.
Do múky pridáme uvarené, olúpané a pretlačené zemiaky, žĺtok, droždie zmiešané s cukrom, vlažné mlieko, soľ, roztopený tuk a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
 
2.
Vykysnuté na pomúčenom lopári vyvaľkáme na hrúbku 1 cm, nakrájame na rovnaké obdĺžniky, naplníme plnkou,okraj potrieme rozšľahaným vajcom, preložíme a pritlačíme.
3.
Jednu stranu nakrojíme do tvaru hrebeňa, mierne prehneme a uložíme na vymastený plech. Necháme ešte nakysnúť.
4.
Potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme.
5.
Plnka: Cukor zalejeme 1 dl vody a dáme variť. Do vriaceho nasypeme pomletý mak a pridáme škoricu a postrúhanú citrónovú kôru. Za stáleho miešania podusíme do zhustnutia.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vynikajúce makové rezy k poobedňajšej káve
Vynikajúce makové rezy k poobedňajšej káve
Delikátne, vizuálne podmanivé a krásne vláčne rezy.
Vianočné opekance
Mak nesmie chýbať! Nezabudnite k tradičným štedrovečerným chodom pripraviť aspoň jednu tradičnú makovú pochúťku
Mak symbolizuje bohatstvo, preto nezabudnite k tradičným štedrovečerným chodom pripraviť aspoň jednu makovú dobrotu.
Makové dobroty
Tie najlepšie makové dobroty, po ktorých sa len tak zapráši
V mnohých krajinách bolo, v niektorých ešte aj je, pestovanie maku zakázané kvôli ópiu, ktoré obsahujú ešte...
Makový zákusok
Najlepšie makové zákusky
Mak je vzácny artikel a my Stredoeurópania máme to šťastie, že si ho môžeme dopriavať bez obmedzení. Preto sa...
Makové chuťovky na sviatočný stôl.
15 receptov na vianočné pečenie s makom. Tento rok ich musíte vyskúšať!
Vianoce sa nezadržateľne blížia, preto vám každý deň prinášame najobľúbenejšie inšpirácie na vianočné...
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!