Zapekané cukety s hydinovým mäsom
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
cuketa
200
g
morčacie vrchné stehno
1
ks
pór
olej
1
ks
červená paprika
1
ks
mrkva
1
ks
vajce
2
ks
rajčiak
soľ
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
1
štipka
čili korenie
100
g
tvrdý syr
Zemiaková kaša
500
g
zemiaky
2
dl
mlieko
40
g
maslo
soľ
postup
1.
Umyté cukety pozdĺžne rozrežeme, stred vydlabeme a z obidvoch strán posolíme. Mäso umyjeme a zomelieme. Pór umyjeme, nakrájame na kolieska, pridáme papriku nakrájanú nadrobno, postrúhanú mrkvu, vnútro cukety, soľ, korenie, mletú papriku, čili korenie a dusíme prikryté asi 20 minút.
2.
Pridáme rozšľahané vajce, polovicu postrúhaného syra a miešame do zhustnutia. Vzniknutou plnkou naplníme cukety, posypeme zvyšným syrom a obložíme pokrájanými rajčiakmi. Na spodok zapekacej misy dáme zemiakovú kašu, na ňu uložíme cukety a upečieme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.