Pridať recept

Rajčiaková pizza

ingrediencie

400 g
polohrubá múka
1 ČL
soľ
1 ČL
cukor
30 g
droždie
2,5 dl
vlažná voda
1/2 dl
olej

Na obloženie

2 strúčiky
cesnaku
olej
sušená bazalka
soľ
2 ks
farebná paprika
400 g
rajčiak
2 PL
olivy
majorán
mleté čierne korenie
200 g
tvrdý syr

postup

1.
Múku zmiešame v mise so soľou, urobíme jamku, pridáme cukor, rozdrvené droždie, zalejeme 1 dl vlažnej vody a necháme vykysnúť. Potom pridáme zvyšnú vodu, olej a zamiesime cesto.
 
2.
Prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti, rozvaľkáme na kruhy a vložíme do vymastených foriem.
3.
Vrch cesta potrieme cesnakovou zmesou, ktorú si pripravíme z pretlačeného cesnaku, oleja, bazalky a soli. Na cesto pridáme nakrájané papriky, rajčiaky a olivy, posypeme majoránom, čiernym korením a postrúhaným syrom. Upečieme vo vyhriatej rúre.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Nález z antických Pompejí ohúril svet: Našli fresku s prvou pizzou Hawaii?
Nález z antických Pompejí ohúril svet: Našli fresku s prvou pizzou Hawaii?
Budú sa prepisovať dejiny gastronómie? Túto otázku si len nedávno položili viacerí odborníci po tom, ako...
Chlieb ako pizza
10 neodolateľných receptov, inšpirovaných talianskou PIZZOU
Keď máte chuť na pizzu, ale viete, že ju nezjete celú..., skúste jeden z nasledujúcich receptov.
Pizza cesto
TOP 3 cestá na pizzu
Zistite, ktoré cesto je ten najlepší odrazový mostík k dokonalému kúsku pizze.
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov,...
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.