Pridať recept

Omáčka z koreňa kuzu

ingrediencie

2 hrnčeky
vývar zo shiitake
1 ČL
sezamový olej
1 ks
cibuľa
1/2 ks
bobkový list
1/4 ČL
morská soľ
1 PL
tamari omáčka
1/2 PL
ryžové víno mirin
3 PL
drvené kuzu

postup

1.
Na panvici zohrejeme olej a pridáme pomletú cibuľu. Za stáleho miešania opekáme 2-3 minúty. Prilejeme vývar zo shiitake (dá sa kúpiť už hotový), bobkový list a soľ. Prikryjeme a na miernom ohni dusíme 10-15 minút. Pridáme ryžové víno, najlepšie mirin, tamari omáčku (prípadne omáčku shoyu) a soľ, varíme ešte minútu a odstavíme z ohňa.
 
2.
V 3 polievkových lyžiciach rozpustíme kuzu a vmiešame do omáčky. Dobre premiešame a za stáleho miešania dáme znovu zahriať. Varíme 1-2 minúty. Podávame horúce.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Viete ako pripraviť omáčku z výpeku?
Vždy, keď upečiete mäsko, nezabudnite na rýchlu a fantastickú omáčku z výpeku.
no image dobruchut.sk
Saké
Sake znamená po japonsky akýkoľvek alkoholický nápoj. Vo zvyšku sveta sa však pod pojmom sake (saké) udomácnil...
Najslávnejšie dresingy
Najslávnejšie dresingy: Jednoduché recepty, ktoré sa hodia ku všetkému
Na grilovačku si radi pribalíme aj nejakú zaujímavú omáčku, ktorá výborne dochutí pečené mäso alebo...
Hovädzie v delikátnych omáčkach 7x inak
7x hovädzie v delikátnych omáčkach: Na sviatočný obed i všedný deň
Vynikajúce tradičné i menej známe hovädzie recepty, v ktorých šťavnaté mäso dopĺňajú chutné a bohaté omáčky.
Bešamel
Už žiadne hrudky! Omáčka vždy krásne jemná a krémová: Tento jeden TRIK funguje vždy a na všetky omáčky + recepty
Omáčky milujeme na všetky spôsoby a radi ich pripravujeme k mäsu, rybám a najmä do cestovín. Viete, ako však...
Znojemská omáčka s morčacími plátkami
Morčacie plátky na kyslých uhorkách a párkoch: Delikátna znojemská omáčka
Známy recept je stelesnením rýchleho, a pritom delikátneho jedla.