Zeleninové rezne
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
600
g
miešaná zelenina
2
ks
žemľa
100
ml
mlieko
2
ks
vajce
trochu
strúhanka
40
g
hladká múka
štipiek
mleté biele korenie
štipiek
soľ
1
strúčik
cesnaku
trochu
olej
Na obaľovanie
2
ks
vajce
štipiek
soľ
trochu
hrubá múka
trochu
strúhanka
postup
Zeleninu (karfiol, mrkva, zeler, kel, kaleráb...) uvaríme domäkka. Necháme odkvapkať a pokrájame nadrobno. Žemle pokrájame na kocky, zalejeme vlažným mliekom, necháme zvlhnúť, rozmrvíme, pridáme vajcia, múku, soľ, korenie, zeleninu, strúhanku, pretlačený cesnak a premiešame. Urobíme menšie rezne, obalíme v múke, vo vajciach rozšľahaných so soľou a v preosiatej strúhanke. Vypražíme na rozohriatom oleji.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.