Fenikel v syrovej omáčke
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
fenikel
60
g
maslo
štipiek
soľ
1
PL
ocot
2
PL
hladká múka
250
ml
mlieko
1
ks
žĺtok
štipiek
bazalka
150
g
tvrdý syr
150
g
slanina
štipiek
biele mleté korenie
postup
1.
Fenikel očistíme, stonky odrežeme, buľvy rozpolíme a horký stred vykrojíme. Potom povaríme v malom množstve osolenej vody s trochou octu asi 20 minút. Uvarený fenikel vyberieme a necháme odkvapkať. Na rozohriatom masle opražíme múku, zalejeme 200 ml horúceho vývaru z feniklu, mliekom, premiešame a varíme 10 minút. Odstavíme, vmiešame žĺtok, postrúhaý syr, okoreníme a dobre rozmiešame.
2.
Do vymastenej zapekacej misy vložíme fenikel, posypeme nakrájanou slaninou a zalejeme omáčkou. Zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame so zeleninovým šalátom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.