Ružičkový kel zapečený s párkami
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
mrazený ružičkový kel
150
g
ryža
150
g
tvrdý syr
2
ks
párka
80
g
maslo
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
soľ
40
g
hladká múka
500
ml
mlieko
postup
1.
Kel dáme variť do vriacej osolenej vody a pri miernej teplote uvaríme domäkka. Potom scedíme a necháme odkvapkať. Umytú ryžu uvaríme v osolenej vode. Z polovice masla a z múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme ju mliekom, premiešame, osolíme a uvaríme hustú omáčku.
2.
Potom do vymasteného pekáča dáme po vrstve kelu, ryže, postrúhaného syra, párkov nakrájaných na kolieska a zalejeme polovicou omáčky. Postup opakujeme, vrch obložíme plátkami masla a napokon posypeme zvyšným syrom. Zapekáme vo vyhriatej rúre.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.