Zapekaný karfiol
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
karfiol
50
g
maslo
30
g
hrubá múka
200
ml
mlieko
200
ml
zeleninový vývar
50
g
Niva
1
ks
žĺtok
trochu
strúhanka
štipiek
soľ
postup
1.
Očistený umytý karfiol rozkrojíme na štvrtky a uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Do časti rozpusteného masla pridáme hrubú múku, opražíme, zalejeme mliekom, zeleninovým vývarom, osolíme a za stáleho miešania niekoľko minút povaríme. Potom pridáme nastrúhaný syr a varíme, kým sa nerozpustí.
2.
Odstavíme a vmiešame žĺtok. Uvarený karfiol dáme do vymastenej zapekacej vysypanej strúhankou, polejeme ho pripravenou syrovou omáčkou, posypeme strúhankou a vo vyhriatej rúre zapečieme dochrumkava. Podávame poliaty roztopeným maslom, s opekanými zemiakmi a hlávkovým alebo iným šalátom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.