Zeler plnený hubami
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
zeler
štipiek
soľ
50
g
ryža
100
g
huby
trochu
olej
1
ks
vajce
2
PL
strúhanka
1
KL
hladká múka
1
dl
smotana
1
PL
mletá červená paprika
trochu
citrónová šťava
podľa chuti
zelerová vňať
postup
1.
Zelery ošúpeme, umyjeme, uvaríme v osolenej vode do polomäkka, vyberieme a necháme vychladnúť. Pozdĺžne rozkrojíme, opatrne vydlabeme vnútrajšok tak, aby sme nepoškodili dno a steny zeleru. Umytú ryžu uvaríme vo vývare zo zelerov. Očistené nakrájané huby podusíme na oleji, pridáme posekané vnútrajšky zelerov, uvarenú ryžu, vajce, strúhanku, posekanú vňať, mletú červenú papriku a premiešame.
2.
Plnkou naplníme zelery, prikryjeme druhou polovičkou, vložíme do vymasteného pekáča a prikryté upečieme vo vyhriatej rúre. Počas pečenia podľa potreby podlievame zelerovým vývarom. Upečenú zeleninu vyberieme, šťavu poprášime múkou, opražíme, zalejeme smotanou a niekoľko minút povaríme. Dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s varenými zemiakmi podliatymi maslom a posekanou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.