Zelené gnocchi v syrovej omáčke
2
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
mäkký tvaroh
200
g
špenát
2
ks
vajce
1
PL
maslo
3
PL
krupica
soľ
mleté čierne korenie
Omáčka
40
g
tavený syr
1/5
liter
smotana
40
g
strúhaný syr
soľ
postup
1.
Špenát sparíme, nadrobno nasekáme a spojíme s tvarohom, maslom, vajcami, krupicou, soľou a korením. Pokiaľ je cesto veľmi riedke, tak pridáme ešte krupicu. Do horúcej osolenej vody dávame lyžičkou vykrajované gnocchi. Varíme, dokým nám nevyplávajú na povrch.
2.
Medzitým zohrejeme smotanu a a v nej na menšie kúsky rozdelené tavené syry, jemne nastrúhaný tvrdý syr, osolíme a chvíľu varíme. Horúce gnocchi polejeme syrovou omáčkou. Ozdobíme plátkom paradajky a petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.