Pridať recept

FOTORECEPT: Tvarohovo-ríbezľový závin

ingrediencie

500 g
múka polohrubá
150 ml
olej
1 ks
vajce
2 PL
kryštálový cukor
1 KL
soľ
250 ml
mlieko
1 kocka
droždie
1/2 ks
kypriaci prášok
50 g
kyslá pochúťková smotana

Plnka

600 g
čierne ríbezle
200 g
cukor
750 g
tvaroh

postup

1.
Urobíme si kvások, do pekárničky dáme najprv tekuté suroviny a potom dosypeme ostatné a zapneme ju na program cesto.
Fotorecept: Tvarohovo-ríbezľový závin
Fotorecept: Tvarohovo-ríbezľový závin
Zdroj: damisa
 
2.
Cesto vyberieme na pomúčenú dosku a rozdelíme na tri časti. Každú rozvaľkáme a dáme tvaroh
Fotorecept: Tvarohovo-ríbezľový závin
Fotorecept: Tvarohovo-ríbezľový závin
Zdroj: damisa
3.
Navrch dáme ríbezle a pocukrujeme ich.
Fotorecept: Tvarohovo-ríbezľový závin
Fotorecept: Tvarohovo-ríbezľový závin
Zdroj: damisa
4.
Cesto zatočíme, potrieme vodou zmiešanú s trochou oleja a dáme piecť na 180 st. cca 35 minút. Hotový koláč pocukrujeme.
Fotorecept: Tvarohovo-ríbezľový závin
Fotorecept: Tvarohovo-ríbezľový závin
Zdroj: damisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať