Kurča po provensalsky
4
porcie
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
g
kuracie prsia
1
PL
provensálske bylinky
soľ
mleté čierne korenie
2
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
cherry paradajky
1
ks
baklažán
2
ks
cuketa
farebné papiky
4
PL
olivový olej
rozmarín
postup
1.
Mäso umyjeme, osušíme, posypeme provensálskymi bylinkami, osolíme, okorenme. Cibuľu a cesnak pokrájame na kocky. Baklažán a cukety tie nakrájame na kocky. Papriky nakrájame na tenké pásiky.
2.
Vo veľkej panvici rozohrejeme olej a opekáme na ňom mäso 4 minúty z každej strany. Odložíme nabok.
3.
Prilejeme do panvice olej a restujeme na nej cibuľu, cesnak, baklažán, cukety a papriky. Pridáme paradajky, soľ, korenie. Za stáleho miešania varíme 6-7 minút.
4.
Položíme porcie kuraťa na zeleninu, prikryjeme a zvoľna podusíme 15 minút. Potom mäso vyberieme a pokrájame. Do zeleninovej zmesi vmiešame bylinky. Na taniere servírujeme zeleninu, navrch položíme plátky mäsa. Ozdobíme rozmarínom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.