Pridať recept

Kurča po provensalsky

ingrediencie

700 g
kuracie prsia
1 PL
provensálske bylinky
soľ
mleté čierne korenie
2 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
cherry paradajky
1 ks
baklažán
2 ks
cuketa
farebné papiky
4 PL
olivový olej
rozmarín

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme, posypeme provensálskymi bylinkami, osolíme, okorenme. Cibuľu a cesnak pokrájame na kocky. Baklažán a cukety tie nakrájame na kocky. Papriky nakrájame na tenké pásiky.
 
2.
Vo veľkej panvici rozohrejeme olej a opekáme na ňom mäso 4 minúty z každej strany. Odložíme nabok.
3.
Prilejeme do panvice olej a restujeme na nej cibuľu, cesnak, baklažán, cukety a papriky. Pridáme paradajky, soľ, korenie. Za stáleho miešania varíme 6-7 minút.
4.
Položíme porcie kuraťa na zeleninu, prikryjeme a zvoľna podusíme 15 minút. Potom mäso vyberieme a pokrájame. Do zeleninovej zmesi vmiešame bylinky. Na taniere servírujeme zeleninu, navrch položíme plátky mäsa. Ozdobíme rozmarínom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
kuracia roláda
7x dokonalé kuracie závitky na nedeľný obed
Kuracie mäsko s rafinovanými plnkami. Je čas na nedeľný obed!
Zapekané kuracie prsia s mozzarellou a paradajkami
Tradičná pochúťka: Zapekané kuracie prsia s mozzarellou a paradajkami
Chutné kuracie prsia zapekané s mozzarellou a paradajkami.
Kuracie prsia verzus stehná
Máte radšej kuracie prsia alebo stehná? Ktoré sú chutnejšie, výživnejšie a lacnejšie?
Je medzi kuracími prsiami a stehnami vôbec nejaký rozdiel? A ktorý výrez vkladáte do košíka častejšie?
Frozen chicken wings
Je možné uvariť kuracie mäso bez rozmrazenia? Je to bezpečné? Toto by ste mali vedieť!
Zabudli ste rozmraziť kuracie mäso? Je možné ho uvariť bez rozmrazenia?