Pridať recept

Pečená jahňacina s fazuľou

4
porcie
115
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1,35 kg
jahňacie stehno
3 vetvičky
petržlenová vňať
1 PL
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
4 strúčiky
cesnaku
250 g
cherry paradajky
1 konzerva
biela fazuľa
1 PL
paradajkový pretlak
150 ml
suché biele víno

postup

1.
Rúru vyhrejeme na 180 °C. Mäso narežeme, položíme na pekáč, potrieme olejom, osolíme, okoreníme. Vložíme do rúry a pečieme asi hodinu.
 
2.
Zmiešame cesnak a fazuľu. Mäso z rúry vyberieme a obložíme ho pripravenou fazuľovou zmesou. Navrch ešte uložíme cherry paradajky. Osobitne zmiešame paradajkový pretlak s vínom a nalejeme ho na mäso.
3.
Zľahka zakryjeme alobalom a vrátime na 30-40 minút do rúry. Posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať