Pridať recept

FOTORECEPT: Zemiakovo - syrové chuťovky

ingrediencie

150 g
syr údený strúhaný
150 g
maslo
150 g
v šupke uvarené zemiaky
170 g
múka hladká
1/2 ČL
soľ
na potretie
1 ks
žĺtok
1 PL
mlieko

postup

1.
Ošúpané a postrúhané zemiaky premiešame s múkou, postrúhaným syrom a soľou, pridáme maslo a vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke 1 hod. odpočívať (niekedy nenechávam)
Fotorecept: Zemiakovo - syrové chuťovky
Fotorecept: Zemiakovo - syrové chuťovky
Zdroj: Ywett910
 
2.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 5mm (môže byť aj viac) a formičkou povykrajujeme rôzne tvary.
Fotorecept: Zemiakovo - syrové chuťovky
Fotorecept: Zemiakovo - syrové chuťovky
Zdroj: Ywett910
3.
Dáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme žĺtkom ktoré sme rozmiešali s mliekom.
Fotorecept: Zemiakovo - syrové chuťovky
Fotorecept: Zemiakovo - syrové chuťovky
Zdroj: Ywett910
4.
Môže sa ešte posypať makom, rascou alebo sezamom a pečieme pri teplote 200°C 12 minút do zlatista.
Fotorecept: Zemiakovo - syrové chuťovky
Fotorecept: Zemiakovo - syrové chuťovky
Zdroj: Ywett910
5.
Vyšlo približne 70ks (záleží od veľkosti formičiek). Prajem dobrú chuť!
Fotorecept: Zemiakovo - syrové chuťovky
Fotorecept: Zemiakovo - syrové chuťovky
Zdroj: Ywett910
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
7.1.2016 17:53 | |
+2 -0
mne sa ten syr roztiekol z niektorých kabačikov
paula054
27.4.2014 00:45 | |
+7 -0
ukladam, vyzera to vyborne a slane mame radi...
Anonymný nick
25.5.2014 14:31 | |
+1 -3
ďakujem a nech chutí 8:|
Anonymný nick
7.1.2016 17:58 | |
+0 -1
ale mne to chuťi dakujem
Podobné články
zemiaky
Video: Najlepší trik na šúpanie varených zemiakov
Ešte nikdy nebolo šúpanie uvarených zemiakov tak jednoduché! Týmto skvelým trikom si ušetríte čas aj kopec...
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...