Pridať recept

Jablkové želé

ingrediencie

3/4 kg
jablko
1 šálka
voda
2 PL
cukor
2 ks
klinčeky
citrónová šťava
20 g
želatína

postup

1.
Jablká olúpeme a nakrájame na švrťky. Podusíme ich s trochou vody, cukrom, klinčekom a citrónovou šťavou. Dusíme až dokým nezmäknú. Trochu šťavy odlejeme a keď vychladne, rozpustíme v nej želatínu. Zvyšok šťavy prelisujeme cez sito.
 
2.
Keď želatína zmäkne, rozpustíme ju na miernom ohni a precedíme do kaše. Želé necháme vychladnúť v malých formách umytých studenou vodou. Pred vyklopením prikryjeme formičky v teplej vode namočenou utierkou. Jablkové želé môžeme podávať s lístkami mäty.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať