Pridať recept

Kvasené uhorky

1
porcia
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1,5 kg
uhorky nakladačky
2 stonky
kôpor
1 kg
horčicové semienka
5 ks
celé čierne korenie
5 ks
celé nové korenie
4 strúčiky
cesnaku
trochu
soľ
podľa chuti
voda

postup

1.
Uhorky (10-15cm) umyjeme, odrežeme končeky a na krajoch narežeme a popicháme. Uložíme ich do 5 litrovej fľaše alebo do kameninovej nádoby. Pridáme kôpor, horčicové semienka, korenie a ošúpaný cesnak.
 
2.
Zalejeme prevareným teplým slaným nálevom a povrch zaťažíme drievkami, aby uhorky boli ponorené. Prikryjeme celofánom alebo gázou a necháme na teplom mieste kvasiť. Kvasenie je najpriaznivejšie pri teplote 25-30°C a trvá 2 týždne. Vykvasené uhorky treba skladovať na chladnom mieste a zvrchu treba odstraňovať plesňový povlak.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Paradajky s uhorkami
Môžete kombinovať uhorku a paradajku? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Nekombinujte uhorku s paradajkami - už vám túto vetu niekto povedal? Čo sa môže stať? A je to vôbec pravda...
Zelená uhorka a neodmysliteľná fólia. Prečo je táto zelenina balená práve takto?
Zelená uhorka a neodmysliteľná fólia. Prečo je táto zelenina balená práve takto?
Zelená uhorka je pravdepodobne jediná zelenina, ktorá je dodatočne balená. Fólia na nej má špecifickú,...