Kvasené uhorky
1
porcia
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1,5
kg
uhorky nakladačky
2
stonky
kôpor
1
kg
horčicové semienka
5
ks
celé čierne korenie
5
ks
celé nové korenie
4
strúčiky
cesnaku
trochu
soľ
podľa chuti
voda
postup
1.
Uhorky (10-15cm) umyjeme, odrežeme končeky a na krajoch narežeme a popicháme. Uložíme ich do 5 litrovej fľaše alebo do kameninovej nádoby. Pridáme kôpor, horčicové semienka, korenie a ošúpaný cesnak.
2.
Zalejeme prevareným teplým slaným nálevom a povrch zaťažíme drievkami, aby uhorky boli ponorené. Prikryjeme celofánom alebo gázou a necháme na teplom mieste kvasiť. Kvasenie je najpriaznivejšie pri teplote 25-30°C a trvá 2 týždne. Vykvasené uhorky treba skladovať na chladnom mieste a zvrchu treba odstraňovať plesňový povlak.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.