Šošovicová polievka so zeleninou
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
mrkva
2
ks
petržlen
1
ks
cibuľa
1/2
ks
kalráb
200
g
šošovica
1
ks
údená klobása
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1
KL
bylinky
1
KL
petržlenová vňať
štipiek
mletá štipľavá červená paprika
1
PL
sladký paprikový krém
trochu
olej
1
liter
zeleninový vývar
1
PL
hladká múka
postup
1.
Nasekanú cibuľu opražíme na oleji. Pridáme na kocky nakrájanú zeleninu, osolíme a chvíľu opekáme. Pridáme premytú šošovicu, posypeme mletou paprikou, opečieme, zalejeme zeleninovým vývarom a pod pokrievkou umyjeme domäkka.
2.
Dochutíme korením, bylinkami, paprikovým krémom, zahustíme hladkou múkou a ešte chvíľu povaríme.
3.
Klobásu nakrájame na kolieska, opečieme na panvici a pridáme do polievky. Ozdobíme bylinkami a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.