Pridať recept

Šošovicová polievka so zeleninou

ingrediencie

2 ks
mrkva
2 ks
petržlen
1 ks
cibuľa
1/2 ks
kalráb
200 g
šošovica
1 ks
údená klobása
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 KL
bylinky
1 KL
petržlenová vňať
štipiek
mletá štipľavá červená paprika
1 PL
sladký paprikový krém
trochu
olej
1 liter
zeleninový vývar
1 PL
hladká múka

postup

1.
Nasekanú cibuľu opražíme na oleji. Pridáme na kocky nakrájanú zeleninu, osolíme a chvíľu opekáme. Pridáme premytú šošovicu, posypeme mletou paprikou, opečieme, zalejeme zeleninovým vývarom a pod pokrievkou umyjeme domäkka.
 
2.
Dochutíme korením, bylinkami, paprikovým krémom, zahustíme hladkou múkou a ešte chvíľu povaríme.
3.
Klobásu nakrájame na kolieska, opečieme na panvici a pridáme do polievky. Ozdobíme bylinkami a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať