Pridať recept

Čokoládová pena

ingrediencie

100 g
horká čokoláda
100 g
čokoláda mliečna
60 ml
silná čierna káva
5 ks
vajce
100 g
cukor
125 ml
smotana na šľahanie

postup

1.
Obe čokolády nahrubo nakrájame alebo nalámeme a rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli.
 
2.
Primiešame silnú kávu a necháme mierne vychladnúť.
3.
Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s 50 g cukru dopenista.
4.
Prilejeme tekutú čokoládu a dôkladne premiešame. Vyšľahanú sladkú smotanu taktiež vmiešame do čokoládového krému.
5.
Z bielkov a 50 g cukru vyšľaháme tuhý sneh a zamiešame do čokoládovej zmesi.
6.
Hotovú penu rozdelíme do štyroch pohárov a dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať