Kurací paprikáš
4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
PL
slnečnicový olej
2
ks
cibuľa
4
strúčiky
cesnaku
1
PL
sladká mletá paprika
1/2
ČL
celá rasca
8
ks
kuracie stehno
250
ml
kurací vývar
1
PL
červený vínny ocot
1
PL
paradajkový pretlak
1
ČL
cukor
soľ
mleté čierne korenie
250
g
cherry paradajky
postup
1.
V ohňovzdornej nádobe pozvoľna rozohrejeme olej. Pridáme cibuľu, celý cesnak, papriku a rascu. Miešame a pražíme asi 5 minút, kým cibuľa nezmäkne. Potom ju aj s cesnakom vyberieme dierkovanou naberačkou a odložíme nabok.
2.
Do nádoby poukladáme kuracie stehná a pražíme 3 minúty. Potom ich obrátime a pražíme ďalšie 2 minúty. Cibuľu s koreninami vrátime späť do nádoby.
3.
Osobitne rozmiešame vývar s octom, paradajkovým pretlakom, cukrom, soľou, korením. Pripravenou zmesou zalejeme mäso, uvedieme ho do varu, potom plameň zmiernime na minimum, hrniec zakryjeme a pomaly varíme 25 minút, kým mäso nezmäkne.
4.
Pridáme cherry paradajky a dôkladne ponatriasame, aby sa premiešali s omáčkou. Zakryjeme a necháme slabo vrieť ešte 5 minút. VHODNÁ PRÍLOHA: Zemiakové pyré alebo cestoviny s maslom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.