Pridať recept

Kurací paprikáš

ingrediencie

2 PL
slnečnicový olej
2 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
1 PL
sladká mletá paprika
1/2 ČL
celá rasca
8 ks
kuracie stehno
250 ml
kurací vývar
1 PL
červený vínny ocot
1 PL
paradajkový pretlak
1 ČL
cukor
soľ
mleté čierne korenie
250 g
cherry paradajky

postup

1.
V ohňovzdornej nádobe pozvoľna rozohrejeme olej. Pridáme cibuľu, celý cesnak, papriku a rascu. Miešame a pražíme asi 5 minút, kým cibuľa nezmäkne. Potom ju aj s cesnakom vyberieme dierkovanou naberačkou a odložíme nabok.
 
2.
Do nádoby poukladáme kuracie stehná a pražíme 3 minúty. Potom ich obrátime a pražíme ďalšie 2 minúty. Cibuľu s koreninami vrátime späť do nádoby.
3.
Osobitne rozmiešame vývar s octom, paradajkovým pretlakom, cukrom, soľou, korením. Pripravenou zmesou zalejeme mäso, uvedieme ho do varu, potom plameň zmiernime na minimum, hrniec zakryjeme a pomaly varíme 25 minút, kým mäso nezmäkne.
4.
Pridáme cherry paradajky a dôkladne ponatriasame, aby sa premiešali s omáčkou. Zakryjeme a necháme slabo vrieť ešte 5 minút. VHODNÁ PRÍLOHA: Zemiakové pyré alebo cestoviny s maslom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať