Pridať recept

Kapustový nákyp s údeným mäsom

ingrediencie

1 ks
kapusta
30 g
hladká múka
30 g
maslo
1,5 dl
mlieko
soľ
mleté čierne korenie
nastrúhaný muškátový oriešok
2 ks
vajce
200 g
údené mäso
maslo na vymastenie formy
strúhanka na vysypanie formy
250 g
tvrdý syr

postup

1.
Kapustu očistíme nakrájame na kúsky, sparíme horúcou vodou a necháme odkvapkať.
 
2.
Múku spolu s maslom opražíme, zalejeme mliekom a dobre vymiešame do hladkej kaše. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a múškátovým orieškom, primiešame žĺtky a dobre celé rozmiešame.
3.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a spolu s nasekaným údeným mäsom zľahka primiešame do omáčky.
4.
Nakoniec primiešame odkvapkanú kapustu, vložíme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča, posypeme nastrúhaným syrom a necháme zapiecť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať