Kapustový nákyp s údeným mäsom
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kapusta
30
g
hladká múka
30
g
maslo
1,5
dl
mlieko
soľ
mleté čierne korenie
nastrúhaný muškátový oriešok
2
ks
vajce
200
g
údené mäso
maslo na vymastenie formy
strúhanka na vysypanie formy
250
g
tvrdý syr
postup
1.
Kapustu očistíme nakrájame na kúsky, sparíme horúcou vodou a necháme odkvapkať.
2.
Múku spolu s maslom opražíme, zalejeme mliekom a dobre vymiešame do hladkej kaše. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a múškátovým orieškom, primiešame žĺtky a dobre celé rozmiešame.
3.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a spolu s nasekaným údeným mäsom zľahka primiešame do omáčky.
4.
Nakoniec primiešame odkvapkanú kapustu, vložíme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča, posypeme nastrúhaným syrom a necháme zapiecť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.