Špenátový nákyp
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
mrazený špenát
100
g
žemľa
40
g
maslo
2
ks
vajce
200
g
varené údené mäso
mleté čierne korenie
1
strúčik
cesnaku
10
g
maslo
strúhanka
soľ
tvrdý syr
postup
Rozmrazený špenát trochu osolíme a premiešame so žemľou namočenou vo vode, pridáme maslo vymiešané so žĺtkami a posekané údené mäso, okoreníme, pridáme roztlačený cesnak a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Nákypovú formu vymastíme maslom, posypeme strúhankou, naplníme a nákyp v rúre pomaly upečieme. Pred dopečením ho ešte posypeme postrúhaným syrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.