Pridať recept

Zapekané paradajky plnené mäsom

ingrediencie

200 g
pečené alebo iné mäso
700 g
paradajka
20 g
olej
120 g
cibuľa
100 g
ryža
50 g
maslo
100 g
čerstvé huby
petržlenová vňať
1 PL
paradajkový pretlak
soľ

postup

1.
Z paradajok zrežeme vŕšky, dužinu vyberieme a necháme odkvapkať. Na oleji speníme posekanú cibuľu, pridáme ryžu a zalejeme vodou. Dusíme asi 15 minút. Na polovici masla udusíme pokrájané huby, mäso posekané najemno osolíme a pridáme paradajkový pretlak, šťavu z paradajok a petržlenovú vňať pokrájanú nadrobno.
 
2.
Zmesou naplníme paradajky, uložíme do ohňovzdornej nádoby, podlejeme zvyškom tuku a lyžicou vody a pečieme v rúre asi pol hodiny. Podávame so zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať