Kelové závitky
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
hlávkový kel
250
g
predné hovädzie mäso
200
g
bravčové mäso
80
g
cibuľa
1
ks
vajce
mleté čierne korenie
pažitka
20
g
slnečnicový olej
soľ
kečup
vývar z kostí, zeleniny alebo zo zemiakov
postup
1.
Veľké kelové listy sparíme horúcou vodou a naplníme plnkou z pomletého mäsa, ku ktorému sme pridali cibuľu pokrájanú nadrobno, vajce, mleté čierne korenie, soľ a pažítku. Zavinieme, okraje preložíme, aby plnka nevytiekla, uložíme do pekáča alebo ohňovzdornej misy vymastenej olejom, podlejeme vývarom z kostí, zo zeleniny alebo zo zemiakov a udusíme. Udusené pokvapkáme zvyškom oleja.
2.
Hotové posypeme petržlenovou vňaťou a pokvapkáme kečupom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.