Pridať recept

Boršč

ingrediencie

100 g
cvikla
200 g
hovädzie mäso z hrude
120 g
cibuľa
20 g
slnečnicový olej
mleté čierne korenie
50 g
kapusta biela hlávková
100 g
mrkva
100 g
zeler
1 ks
bobkový list
300 g
paradajka
voda
ocot
soľ
200 g
kyslá smotana

postup

1.
Cviklu očistíme kefou pod prúdom tečúcej vody a uvaríme do mäkka. Uvarenú cviklu opláchneme studenou vodou a ošúpeme.
 
2.
Umyté mäso dáme variť do osolenej vody na cca 80 minút. Keď je takmer mäkké, vyberieme ho, pokrájame a vložíme do vývaru.
3.
Cibuľu pokrájame nadrobno, speníme na oleji do zlatožlta, pridáme k nej uvarenú cviklu pokrájanú na rezance, opražíme, pridáme 2 lyžice vývaru z mäsa, ochutíme a dusíme spolu s pokrájanou kapustou, mrkvou a zelerom, zároveň pridáme bobkový list.
4.
Podusenú zeleninu vložíme do vývaru a varíme do mäkka cca 30 minút. Nakoniec pridáme pokrájané paradajky a 5-10 minút povaríme. Podľa chuti okyslíme a pridáme kyslú smotanu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať