Pečené pirohy
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
500
g
polohrubá múka
300
ml
acidofilné mlieko
1
KL
sóda bikarbóna
soľ
Plnka
5
ks
zemiaky
1
hrsť
kyslá kapusta
olej
postup
1.
Acidofilné mlieko vylejeme do múky, primiešame sódu bikarbónu a osolíme. Zo surovín zhotovíme cesto. V prípade, že sa lepí pridáme ešte múku a zase keď je tvrdé prilejeme mlieko. Potom vyvaľkáme cesto na plát s hrúbkou 3 - 4 mm a pokrájame ho na kocky s veľkosťou 4 - 5 cm.
2.
Plnka: Zemiaky ošúpeme, uvaríme, podusíme a trošku osolíme. Opražíme kapustu, ktorú sme posekali a zmiešame ju s uvarenými zemiakmi a touto plnkou naplníme pirohy. Budeme ich spájať do trojuholníkov a pečieme ich na oleji.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.