Kuracie mäso na čínsky spôsob
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
kuracie mäso
1
PL
biele víno
1
PL
maizena
1
ks
vaječný bielok
1
ČL
soľ
200
g
pór
100
g
olúpané mandle
1
ČL
maslo
3
PL
olej
olej na opekanie
Omáčka
1
PL
biele víno
1
PL
maizena
2
ČL
sójová omáčka
2,5
dl
kurací vývar
1
štipka
mletý zázvor
postup
1.
Kuracie mäso si nakrájame na menšie porcie. Potom si opražíme mandle na masle. Maizenu, víno, rozšľahaný bielok, olej a soľ spolu zmiešame a do tejto zmesi namočíme mäso. Mäso potom opečieme prudko na rozpálenom oleji z oboch strán.
2.
Na inej panvici si na 2 lyžiciach oleja opražíme na kolieska nakrájaný pór. Zalejeme ho pripravenou omáčkou. Chvíľu podusíme a potom precedíme. Omáčkou na tanieri polejeme opečené porcie kurčaťa a posypeme mandľami. Podávame s ryžou.
3.
Omáčka: Všetky suroviny spolu zmiešame dohladka.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.